Πάλι στη θάλασσα...?


Εδώ η σκουριά εκεί η σκουριά… Τελικά που θα πάει η σκουριά?
Πριν αρκετούς μήνες βλέποντας τα έργα διαπλάτυνσης του δρόμου προς την Αγία Παρασκευή, θεώρησα δεδομένο ότι οριστικά πλέον η σκουριά της Λάρκο θα μεταφερθεί στον χώρο που είχε προκαθοριστεί και πλέον η απόρριψη της στη θάλασσα αποτελεί παρελθόν.

Σε μία κουβέντα με άτομο που ξέρει πράγματα εκ των έσω, ενημερώθηκα ότι η σκουριά με υπουργική απόφαση συνεχίζει να ρίχνεται στη θάλασσα. Επίσης ενημερώθηκα ότι οι εργασίες στον χώρο εναπόθεσης σταμάτησαν και το όλο Project σταματάει. Δηλαδή η σκουριά θα πάει πάλι στη θάλασσα σε μόνιμη βάση, και ο χώρος εναπόθεσης θα μετατραπεί σε ΧΥΤΑ.
Το ότι η σκουριά πέφτει πάλι στη θάλασσα είναι γεγονός, και μου το επιβεβαίωσαν και άλλα άτομα από το χωριό. Το ερώτημα είναι αν αυτό είναι μόνιμο ή κάτι το προσωρινό μιας και σύμφωνα με τα λεγόμενα άλλων πηγών αυτό είναι κάτι το προσωρινό επειδή τα έργα που απαιτούνταν για το πλύσιμο της σκουριάς από το θαλασσινό νερό δεν είναι έτοιμα, και για αυτό το λόγο δόθηκε η παράταση.

Δεν ξέρω ακριβώς τι είναι αλήθεια και τι όχι. Το ψάχνω και εγώ.
Ελπίζω μόνο να σταματήσει να καταλήγει στον Ευβοϊκό όλη αυτή η ποσότητα της σκουριάς.

  


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ δε βάζουν φίλτρα,θα προσέξουν πού ρίχνουν τη σκουριά;Μας έχουν αφήσει στο έλεος και κανείς από όσους έχουν αρμοδιότητες δε μιλά και δεν κυνηγά το θέμα.Είμαστε άξιοι της μοίρας μας όμως με αυτούς που εκλέγουμε.Ας είναι "καλά" ο δήμαρχος,που παίρνει τα λεφτά της ΛΑΡΚΟ και τα μοιράζει στα άλλα τα χωριά.Όμως,με λύπη μου το λέω,αυτή είναι η Λάρυμνα:χωριό ρουφιάνων και ανθρώπων που σκάβουν το λάκο του άλλου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

λίγα λόγια για τους Αρβανίτες

Σε πλήρες αδιέξοδο η βιομηχανία της ΛAΡΚΟ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ