Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Μια σκιά ρε παιδία....

Παρ όλη την κατάσταση των θαλασσών του χωριού μας λόγω της μόλυνσης της Λάρκο και των υχθιοτροφείων, υπάρχουν ακόμα παραλίες μέσα στο χωριό αλλά και λίγο πιο μακριά που προσφέρουν ωραία νερά και πολύς κόσμος πάει για μπάνιο.
Ταρσανας Νεκροταφείο, Μπλότσκα, Πράσινα Νερά..
Δεκαετίες πριν τοποθετήθηκαν ομπρέλες σε όλες τις παραπάνω και στα Πράσινα νερά σιδερένια πλαίσια με τέντες. Ως "καλοί" άνθρωποι που είμαστε όμως πρώτα κλέψαμε τα πανιά για να τα βάλουμε στο σπίτι μας, στο μαντρί μας, στο κίοσκι μας κτλ κτλ και μετά με οξυγόνα κόψαμε και τις σωλήνες από τα πράσινα έτσι για να κάνουμε ένα γκαράζ για το αμάξι μας βρε αδερφέ.
Λίγη σημασία έχει αν το έκαναν Λαρυμναιοι, Μαρτιναίοι, Μλεσινέοι, ξένοι κτλ κτλ...
Σημασία έχει το ότι ο καθένας είναι για την πάρτη του..!!
Ας αφήσουμε τώρα την ιστορική αναδρομή και ας περάσουμε στο σήμερα.
Ανά περιόδους στις ομπρέλες του νεκροταφείου και τις μπλότσκας υπήρχαν κάποιας μορφής σκιάσεις, με καλάμια κτλ. Σήμερα από όσο γνωρίζω είναι παρατημένες στο έλεος της αρμύρας και όλος ο κόσμος ψάχνει απεγνωσμένα μια σκιά. Αν πάμε στα Πράσινα, εκεί πριν λίγα χρόνια έγινε μία πολύ γερή κατασκευή από ξύλο που είναι ακόμα σε άριστη κατάσταση. Πριν 2-3 χρόνια είχε τοποθετηθεί μιας μορφής δίχτυ που προσέφερε μια καλή σκίαση, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος, και πολλές οικογένειες με παιδάκια να πάνε στα πράσινα, μια παραλία με πανέμορφα νερά για να απολαύσουν το μπάνιο τους. Βέβαια, ήρθαν χειμώνες, αέριδες και λοιπά φαινόμενα και το δίχτυ έσκισε. Πέρσι στην αρχή του καλοκαιριού ήταν μισοσκισμένο καλύπτοντας το 1/4 της αρχικής επιφάνειας του. Έχοντας κάτι σχοινιά στο αυτοκίνητο το χαζομάζεψα αυξάνοντας λίγο τη σκιά, και ελπίζοντας ότι σύντομα θα το αντικαταστούσαν, αφού έτσι μου είχαν πει οι τοπικοί σύμβουλοι που είχα απευθυνθεί..
Την περασμένη εβδομάδα πήγα για μπάνιο στα Πράσινα, και όπως φανταζόμουν, δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. Τα κομμάτια σκίασης που είχαν απομείνει πήγαν περίπατο και το ξεσκισμένο πλέον δίχτυ δίνει μια νότα εγκατάλειψης και αποσύνθεσης στο τοπίο, μιας από της ομορφότερες, και εύκολα προσβάσιμες παραλίες του χωριού.
Να πω τη μαύρη μου αλήθεια δε περιμένω τίποτα να γίνει από το δήμο.. άλλωστε οι εκλογές πέρασαν..
Αν δε γίνει κάτι από μας τους ίδιους, έτσι θα είναι η παραλία και του χρόνου..



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουνένοις

Εννιά Μαϊου σήμερα, μεγάλη γιορτή για το χωρίο μας. Γιορτάζει το νησάκι μας, ο Άη-Νικόλας. Εδώ και πολλά χρόνια η εικόνα του Αγίου μεταφέρ...