Επιστολή προς Δήμαρχο Λοκρών

Σας Παραθέτω την επιστολή που θα σταλεί προς τον Δήμαρχό Λοκρών και θα κοινοποιηθεί προς τους αρμόδιους φορείς. Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί με courier προκειμένου να είναι εξασφαλισμένη η παράδοση σε όλους τους παραλήπτες.Λάρυμνα 15/05/2015

Προς:

Αξιότιμο Δήμαρχο Λοκρών Κο. Λιόλιο

Κοινοποίηση:

Κοινότητα Λάρυμνας (Τοπικό Συμβούλιο)

Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης

Λιμενικός Σταθμός Λάρυμνας

 

Θέμα: Εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην παραλία της Λάρυμνας τους θερινούς μήνες – Τοποθέτηση κινητών εμποδίων.

 

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα οξύ πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε στη Λάρυμνα.

Εδώ και πολλά χρόνια η παραλία της Λάρυμνας τους θερινούς μήνες και κατά τις απογευματινές ώρες μετατρέπονταν σε πεζόδρομο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας πεζόδρομος που αποτελούσε χώρο συνάντησης και αναψυχής μιας και η παραλία του χωριού ανέκαθεν υπήρξε ουσιαστικά το κέντρο του.

Παρόλο που υπάρχει απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου εδώ και πολλά χρόνια, το 2011 το τοπικό συμβούλιο με νέα απόφαση, την  Υπαρίθμ 37 της 06-07-2011 απαγορεύει την διέλευση οχημάτων από την παραλία από την 15η Ιουνίου μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου και ώρες 18.00 έως 02.00.

Δυστυχώς αυτό δεν τηρείται από πολλούς με αποτέλεσμα η παραλία να μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης με συνεχή διέλευση οχημάτων κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τραυματισμού μιας και πολλοί είναι αυτοί που ακόμα κάνουν το περίπατο τους στην παραλία, και ακόμα περισσότερα είναι τα μικρά παιδία που ανέμελα παίζουν ή κάνουν ποδήλατο σε έναν κατ’ ευφημισμό πεζόδρομο.

Δυστυχώς αστυνόμευση δεν υπάρχει με αποτέλεσμα ο καθένας να κάνει ότι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Έχω επανειλημμένα απευθυνθεί σε μέλη του τοπικού συμβουλίου στο παρελθόν για την τοποθέτηση κινητών εμποδίων που να εμποδίζουν την διέλευση των οχημάτων. Το μόνο που έλαβα είναι υποσχέσεις και δικαιολογίες ότι αυτό είναι παράνομο, και τι θα γίνει αν κάποιος πέσει πάνω στα εμπόδια κτλ. Δεν χρειάστηκε παρά μερικές ώρες αναζήτησης στο διαδίκτυο για να εντοπίσω την σχετική νομοθεσία που επιτρέπει την τοποθέτηση εμποδίων.

Σύμφωνα λοιπόν με το Νόμο 2696 / 1999, άρθρο 2, εδάφιο 5:

 «Σε δρόμους δευτερεύουσας κυκλοφοριακής σημασίας, απ' όπου δε διέρχονται οχήματα αστικών συγκοινωνιών, που την ευθύνη συντήρησής τους έχουν οι Δήμοι ή οι Κοινότητες και όπου η αναγκαστική μείωση της ταχύτητας των οχημάτων ή ο περιορισμός της κυκλοφορίας επιβάλλονται για ειδικούς λόγους, μπορεί να ορίζεται με απόφαση του οικείου Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου, η δημιουργία ειδικών διαμορφώσεων του οδοστρώματος ή η τοποθέτηση κινητών εμποδίων. Οι προδιαγραφές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ειδικών διαμορφώσεων και των κινητών εμποδίων και η ειδική σήμανση που πρέπει να εφαρμόζεται κατά περίπτωση καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων.»  

Άρα το μόνο που λείπει είναι η πολιτική βούληση, προκειμένου να λυθεί ένα πρόβλημα που θα βοηθήσει τους κατοίκους της Λάρυμνας να έχουν έναν χώρο αναψυχής για την βόλτα τους, κάτοικοι οι οποίοι υπομένουν την μόλυνση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος από την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ εδώ και πολλές δεκαετίες.

Πιθανόν να σταθείτε και στο κόστος, αλλά θέλω να πιστεύω ότι είναι ελάχιστη υποχρέωση του Δήμου Λοκρών να διαθέσει ένα πολύ μικρό κονδύλι στην ήδη παραγκωνισμένη από όλους κοινότητα της Λάρυμνας.

Παρακαλώ θερμά να εξετάσετε το αίτημα τοποθέτησης κινητών εμποδίων για τον περιορισμό της κυκλοφορίας με περισσή σοβαρότητα το συντομότερο δυνατό.

Εύχομαι ειλικρινά να λυθεί το θέμα αυτό άμεσα πριν είναι αργά, και πριν την προξένηση κάποιου ατυχήματος, γιατί τότε, και λυπάμαι που το λέω, θα είστε όλοι οι φορείς συνυπεύθυνοι με την αδράνεια σας.

 

 

 

 

                                                                                                                                 Με εκτίμηση

                                                                                                                      Ευάγγελος Θ. Μαλέρδος

 


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γενικά, κάθε θέμα που αφορά τη Λάρυμνα πονάει. Είμαι κάτοικός της και πραγματικά εξοργίζομαι που κανείς δεν ασχολείται με το χωριό. Ας μην ελπίζουμε ότι ο τωρινός δήμαρχος θα κάνει κάτι, γιατί ως γνωστόν με λεφτά που εισπράττει από τη ΛΑΡΚΟ πάει και φτιάχνει την Αταλάντη και τα γύρω χωριά. Όσο για το τοπικό συμβούλιο, έχω να πω και να καταθέσω πως καθένας τους κοιτά τον εαυτούλη του και όχι όλους εμάς.
Θα μου πει κάποιος πως ουσιαστικά λέω να μην ασχολούμαστε καθόλου αφού η κατάσταση έχει έτσι.
ΛΑΘΟΣ! Πρέπει να διεκδικούμε περισσότερα και με πιο βροντερή φωνή, αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα.
Το θέμα της παραλίας είναι πολύ σημαντικό, αλλά δυστυχώς με τέτοιους εκπροσώπους δε νομίζω πως θα λυθεί σύντομα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
http://alithieslarymnas.blogspot.gr/

Εδώ είναι ένα ιστολόγιο,το οποίο έχει ως σκοπό να αναδείξει αλήθειες και τοπικά προβλήματα της Λάρυμνας.Όποιος θέλει μπορεί να του ρίξει μία ματιά,μιας και είναι σε αρχικό στάδιο!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

λίγα λόγια για τους Αρβανίτες

Σε πλήρες αδιέξοδο η βιομηχανία της ΛAΡΚΟ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ