Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρίας που είχαμε όλα τα συνδικάτα η Διοίκηση μας ανακοίνωσε έξι σενάρια τα οποία αναφέρουν διαθεσιμότητες με μείωση παραγωγής και την περικοπή του πριμ παραγωγικότητας.
   Η Διοίκηση εξήγησε ένα - ένα τα έξι σενάρια τα οποία μας είπε πρέπει να υλοποιηθούν η μείωση της παραγωγής με τις διαθεσιμότητες γιατί δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην εταιρία.
   Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε σε όλα όσα έχουμε γράψει στις ανακοινώσεις μας κατά καιρούς για τις επιλογές της Διοίκησης και για τον τρόπο που διοικεί την εταιρία.
   Δεν αποδεχόμαστε κανένα σενάριο από τα έξι γιατί εμείς οι εργαζόμενοι δεν φταίμε για το κατάντημα της εταιρίας.
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
   Το θέμα πλέον για τα παραπάνω είναι καθαρά πολιτικό. Όπως η Διοίκηση έτσι και η κυβέρνηση έχει τις ευθύνες της για τη ΛΑΡΚΟ.
   Στις δύο συναντήσεις με τον κ. Σταθάκη δεν απάντησε σε ζητήματα που ταλανίζουν την εταιρία για χρόνια , όπως είναι οι κρατικές ενισχύσεις που και η κυβέρνηση περιμένει βοήθεια από το Θεό και ευελπιστεί για ένα μικρό ποσό για να ανταπεξέλθουν σαν κράτος,  αλλά δεν υπολογίζει αν αυτό το ποσό παραμείνει το ίδιο , τι θα κάνουν σαν κράτος.
  Ο κ. Σταθάκης ήταν απόλυτος και για το τιμολόγιο της ΔΕΗ και είπε έχετε δεν έχετε, θα πληρωθεί.
   Δυστυχώς με τις τιμές καθηλωμένες σε χαμηλά επίπεδα η εταιρία θα αντιμετωπίσει άμεσο πρόβλημα με την τιμή του τιμολογίου της ΔΕΗ που ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο, διότι οι πωλήσεις μας λόγω των τιμών τα ποσά είναι πιο κάτω από τις προσδοκίες μας.
   Τα σωματεία μας έχουν ακολουθήσει ένα κύκλο επαφών με τα πολιτικά κόμματα τα οποία στέκονται στο θέμα των κρατικών ενισχύσεων αλλά και του τιμολογίου της ΔΕΗ το οποίο θα εισπράττεται κατευθείαν μέσω των πωλήσεων.
   Τον μήνα Φεβρουάριο 2018 που θα εκδικαστούν οι κρατικές ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού , θα είναι πάλι το πιο κομβικό και δύσκολο σημείο για την εταιρία.
   Πλέον το θέμα είναι καθαρά πολιτικό.
   Η κυβέρνηση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού , θα πρέπει να δώσει λύσεις στα μεγάλα αυτά ζητήματα και να δώσει την οικονομική στήριξη που χρειάζεται η εταιρία τώρα που είναι στα δύσκολα.
   Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε  αυτή τη δύσκολη στιγμή που διανύουμε και να λέμε μεταξύ μας ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει την εταιρία.
   Εμείς δεν έχουμε κάτι τέτοιο και σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Διοίκησης φαίνεται ότι κυβέρνηση και Διοίκηση είναι στο ίδιο μήκος κύματος.
  Τα Συνδικάτα όλων των εργοταξίων ήρθαμε σε επαφή με όλους τους φορείς (Περιφέρεια – Δήμους – Εργατικά Κέντρα – ΠΟΕΜ – ΟΜΕ ) εκθέσαμε τις απόψεις μας , είπαμε για τα προβλήματα , τους φόβους και τις ανησυχίες μας , εξετάσαμε την πρόταση της Διοίκησης της εταιρίας την οποία απορρίψαμε ΟΜΟΦΩΝΑ και θα πραγματοποιήσουμε μία 24ΩΡΗ ΠΑΝΛΑΡΚΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27-07-17 μέσω των Εργατικών Κέντρων , τα Εργατικά μας Κέντρα πήραν την απόφαση αυτή και θα παραβρεθούμε με όλους τους παραπάνω φορείς , με όλους τους εργαζόμενους να διαμαρτυρηθούμε και να δούμε τον Πρωθυπουργό που την ίδια μέρα θα βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας .
   Η παρουσία των φορέων και όλων των εργαζομένων είναι απαραίτητη στη Λαμία.
   Ο κάθε χώρος θα αναλάβει με δική του ευθύνη και πρωτοβουλία το πώς θα κινηθούν οι εργαζόμενοι και το κάλεσμα των φορέων.
  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
  Διανύουμε δύσκολες εποχές σαν εργαζόμενοι , σαν συνδικάτα , σαν Έλληνες.
  Δυστυχώς με την υπογραφή των μνημονίων από τις κυβερνήσεις που πέρασαν και ειδικότερα από τη σημερινή , η αγωνία για το μεροκάματο είναι δεδομένη και ειδικά σαν εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ που έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας και στις τοπικές κοινωνίες θα πρέπει αγωνιστικά και μαζικά να δώσουμε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ , ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
   ·          Διασφάλιση των θέσεων εργασίας με όλα τα κεκτημένα που υπάρχουν.
·          Ένα σχέδιο βιωσιμότητας σας εταιρίας που δεν θα θίγονται εργαζόμενοι , αλλά και η εταιρία να έχει φουλ παραγωγή που είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχει.
·          ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ όπως:  Διαθεσιμότητες – Κατάργηση του Παραγωγικού – Εκ Περιτροπής Εργασία –Κόψιμο Επιδομάτων.
Αν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις της τελευταίας παραγράφου , ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΑΛΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Κλείστε τα αφτιά σας στα παπαγαλάκια που λένε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα
 και τίποτα δεν θα συμβεί.
       Για τα Διοικητικά Συμβούλια
  ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ :
ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ   ΑΝΔ. (Πρόεδ. ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ) : 6974263959
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ξ. (Πρόεδ. Εύβοιας)
ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩ.    (Πρόεδ. Αγ. Ιωάννη – Νέο Κόκκινο Θηβών)
ΛΙΑΜΗΣ ΑΘ. (Πρόεδ. Καστοριάς & Σερβίων)
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  ΠΕΛΑΓΙΑ   (Πρόεδ. Σωματείου Αθήνας)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουνένοις

Εννιά Μαϊου σήμερα, μεγάλη γιορτή για το χωρίο μας. Γιορτάζει το νησάκι μας, ο Άη-Νικόλας. Εδώ και πολλά χρόνια η εικόνα του Αγίου μεταφέρ...