Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ SOS

Το περασμένο ΣΚ ήμουν στο χωριό και με μεγάλη μου λύπη άκουσα από πολλούς ότι το θέμα της αναστολής λειτουργίας του Λυκείου Λάρυμνας είναι πάλι στο προσκήνιο και μάλιστα από Σεπτέμβριο το κλείσιμο του είναι δεδομένο. Το Σάββατο το βράδυ έφτασε στα χέρια μου και μία επιστολή του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών που είχε κοινοποιηθεί προς το Δήμαρχο και λοιπούς φορείς που περιέγραφε ακριβώς τη σοβαρότητα της κατάστασης και έθετε όλους προ των ευθυνών τους.
Εδώ και δεκαετίες ήθελαν κάποιοι να κλείσουν τις Τάξεις Λυκείου Λάρυμνας, μιας και από όσο γνωρίζω ποτέ δεν αναγνωρίστηκε το λύκειο μας σαν κανονικό λύκειο, και να το συνενώσουν με αυτό του Μαρτίνου επειδή δεν υπήρχαν πολλά παιδιά κτλ κτλ. Με αγώνες η τότε κοινότητα κατάφερε να το αποτ΄ρεψει αυτό. Το αίτημα όμως υπήρχε και με το Μαρτίνο να ναι το κεφαλοχώρι του τότε δήμου Οπουντίων οι πιέσεις ήταν πιο έντονες, και ο φόβος να κλείσει το λύκειο Μαρτίνου έφερνε σε όλους πανικό, και μιας το Μαρτίνο έχει περισσότερα ψηφαλάκια.. βρήκαν να "ρίξουν" ακόμα μια φορά τη Λάρυμνα.
Πρέπει όλοι μαζί, γονείς, μαθητές, καθηγητές, και όλος ο κόσμος της Λάρυμνας να παλέψει για να μείνει το Λύκειο στη Λάρυμνα.
Ένα χωριό με τόσα πολλά και σύνθετα προβλήματα δεν αντέχει να μην έχει τουλάχιστο τις βασικές υποδομές παιδείας.
Εδώ θα προσθέσω και την ανάγκη να παραμείνει ανοιχτός ο παιδικός σταθμός που πολύ αγώνα δασκάλες και γονείς προσπαθούν να τον έχουν ανοιχτό καλύπτοντας τις ανάγκες του με δωρεές και εθελοντικές προσπάθειες μιας και το κράτος - δήμος μας έχει γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουνένοις

Εννιά Μαϊου σήμερα, μεγάλη γιορτή για το χωρίο μας. Γιορτάζει το νησάκι μας, ο Άη-Νικόλας. Εδώ και πολλά χρόνια η εικόνα του Αγίου μεταφέρ...