Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ανθρωποφάγος βιομηχανία

Ακόμα ένας θάνατος… ακόμα μια χαμένη ζωή εργαζομένου στην Λαρκο. Είναι τραγικό και όμως συμβαίνει συχνά.. ατυχήματα, τραυματισμοί, θάνατοι.
Και αν σε αυτό προσθέσουμε και τους αμέτρητους θανάτους κατοίκων της Λάρυμνας και εργαζομένων από την βαριά μόλυνση νερού και αέρα όλα αυτά τα χρόνια, τότε ο απολογισμός λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ είναι μάλλον ΤΡΑΓΙΚΟΣ!!!
Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Συνελήφθησαν λέει 6 άτομα.
Χωρίς να ξέρω ή να μπορώ να προσδιορίσω αιτίες και ευθύνες για το συμβάν, είμαι σχεδόν βεβαίως ότι κανείς δε θα τιμωρηθεί. Και το θέμα δεν είναι να βρούμε το εξιλαστήριο θύμα, αλλά να βρούμε τις πραγματικές αιτίες έτσι ώστε να μη γίνουν και άλλα ατυχήματα στο μέλλον (πράγμα σχεδόν βέβαιο).
Οι πραγματικές αιτίες κατ’ εμέ βρίσκονται σε πολλά επίπεδα και σε πολλούς ανθρώπους διαχρονικά.
Φταίνε οι εκάστοτε διοικήσεις που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παίρνουν αυτοί και οι ημέτεροι τους παχυλούς μισθούς βολεύοντας κόσμο, και αδιαφορώντας για συνθήκες ασφαλείας, κανονισμούς, επικινδυνότητα παλαιών εγκαταστάσεων κτλ.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν και καλά επενδύσεις για να προσελκύσουν επενδυτές…
Από την άλλη μεριά έχουμε τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικού τους εκπροσώπους, που έχουν το μερίδιο ευθύνης μίας και όλα αυτά τα χρονιά, και όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, η μάχη δίνεται για να βολέψει ο καθένας τα μπλε – πράσινα- κόκκινα παιδία σε καλές θέσεις, και όχι για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας και ασφάλειας.
Από την άλλη πλευρά να αναφέρω ότι ο άτυχος εργάτης δεν ήταν καν μόνιμος, ήταν υπάλληλος σε εργολάβο, και το πράγμα μπλέκεται ακόμα πιο πολύ για το ποιος είχε την ευθύνη, και ποιος ήταν υπεύθυνος για τον εργάτη κτλ κτλ.
Ότι και να λέμε, μία ζωή χάθηκε, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε αφήνοντας 4 παιδιά ορφανά.
Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους και ας ελπίσουμε ότι θα είναι αυτό το τελευταίο θύμα της «ανθρωποφάγου» ΛΑΡΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουνένοις

Εννιά Μαϊου σήμερα, μεγάλη γιορτή για το χωρίο μας. Γιορτάζει το νησάκι μας, ο Άη-Νικόλας. Εδώ και πολλά χρόνια η εικόνα του Αγίου μεταφέρ...