Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
  • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
  • Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
  • Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
  • Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)
       Αρ.Πρωτ.: --262-                      19-06-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
               Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
  Οι ημέρες που διανύουμε είναι δύσκολες , δεν ξέρουμε αν θα έχουμε αύριο σε αυτή την εταιρία. Οι αστοχίες και τα ευχολόγια της Διοίκησης έχουν πέσει στο κενό. Μια Διοίκηση απούσα στα προβλήματα που φαίνονται να έρχονται , μια Διοίκηση που πάντα λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον μιας ΠΑΡΕΑΣ που την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της εταιρίας. Αν θα κάνουμε μια αναδρομή της διετίας της Διοίκησης όλοι έχουμε καταλάβει τις αστοχίες τους σε όλα τα εργοτάξια της εταιρίας.
  Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι στα Αντεργατικά Σενάρια που συζητάει εν κρυπτώ η Διοίκηση από τους εργαζόμενους. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την λανθασμένη κυβερνητική πολιτική που γίνεται στη ΛΑΡΚΟ από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  Η Κυβέρνηση με τον κοινωνικό εταίρο τους , ΑΝΕΛ , έχει σοβαρές ευθύνες και για τη Διοίκηση που διόρισε. Η Κυβέρνηση φαίνεται απούσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία , φαίνεται από τους κυβερνητικούς βουλευτές που προσπαθούν να ελιχθούν μέσω της κυβερνητικής πολιτικής που ακολουθούν και μέσω των μνημονίων που υπέγραψαν.   Αν νομίζουν ότι δεν θα το χρεωθούν έχουν λάθος. Προεκλογικά στη ΛΑΡΚΟ γύριζαν να μαζέψουν σταυρούς , υποσχόμενοι πολλά.
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
  Η Διοίκηση με την ανοχή της Κυβέρνησης ετοιμάζει σενάρια που θέλουν να αφανίσουν τον κορμό της εταιρίας , θυμίζοντας μαύρες εποχές. Σαν Συνδικάτα δεν θα δεχθούμε κανένα αντεργατικό μέτρο που οδηγεί στο κλείσιμο της εταιρίας. Κανένα μέτρο ,  γιατί οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους δεν φταίνε σε λανθασμένες πολιτικές που κάνουν οι Διοικήσεις , αλλά και οι κυβερνητικές πολιτικές . Εμείς από την Κυβέρνηση ζητάμε να δοθούν λύσεις για να γίνει βιώσιμη η εταιρία , για να μην είμαστε στην απόγνωση , να έχουμε δουλειά να ζήσουμε τις οικογένειές μας.
  Αυτή όμως η Διοίκηση θα μείνει στην ιστορία γιατί δεν προσπαθεί για τίποτα.
  Μας μιλούσαν θα μαζέψουν το κόστος . Όχι κόστος δεν μάζεψαν , αλλά άφησαν όλους τους κολλητούς τους να διογκώνουν το κόστος , με αποτέλεσμα να μην έχουμε ρευστότητα στην εταιρία.
  Τα Μεταλλεία μας τα άφησαν ελέω Κυρίου. Πρόσφατο παράδειγμα η παραίτηση του Διευθυντή της Εύβοιας που τα βρόντηξε και έφυγε γιατί δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τους κολλητούς της Διοίκησης και τους διοικούντες.
  Εδώ έχουμε να τονίσουμε ότι τα σχέδια της Διοίκησης τα επεξεργάζεται ο Επιθεωρητής Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας. Αυτός είναι ο μάνατζερ – Σωτήρας της ΛΑΡΚΟ, αλλά η Διοίκηση ξεχνάει τη δικαστική διαμάχη που έχει με τον συγκεκριμένο που έταζε 150 χιλ. τόνους μεταλλείου στις πλατείες της Εύβοιας , όπως ο συγκεκριμένος ήταν ο Project Manager του πρώτου Business Plan, που φανέρωνε περικοπές και συρρίκνωση των εργοταξίων της εταιρίας.
  
  
      Κύριοι της Διοίκησης ,
  Αν στόχος σας είναι να απαξιώσετε και να κλείσετε την εταιρία , να ξέρετε είστε μόνοι σας . Εμείς σαν Συνδικάτα δεν θα δεχθούμε κανένα επαχθές μέτρο , καμιά συρρίκνωση , καμιά απόλυση  , καμιά διαθεσιμότητα , θα σας αντιμετωπίσουμε σε όλα. Είμαστε κατά των μαθητευόμενων μάγων , αυτών που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο που τους έχει δώσει η εταιρία .
  Κάθε μέρα η Διοίκηση πρέπει να είναι στα Υπουργεία , να βγουν και να απαιτήσουν για την εταιρία και όχι να κάθονται να περιμένουν το μοιραίο , αυτή είναι η δουλειά τους.
  Τέρμα τα σχέδια επί χάρτου. Να δοθούν λύσεις. Την ευθύνη την έχει η Διοίκηση και η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
  Εδώ στο σημείο αυτό , συνεχίζεται ένας τραγέλαφος από την συνδικαλιστική παράταξη του ΕΑΜ. Εμείς σαν Συνδικάτα αγωνιούμε για το αύριο όλων , κάνουμε όλες τις κινήσεις που πρέπει και αυτοί όλες αυτές τις ενέργειες τις αποκαλούν φιέστες.
  Το οξύμωρο όμως είναι ότι τις αποκαλούν και εκτρώματα.
  Τους καταδικάζουμε όλα τα Σωματεία για την απρεπή συμπεριφορά τους και λέμε σε όλους τους εργαζόμενους να τους αφήσουν μόνους στην κομματική τους μοναξιά.
  Αν θεωρούν φιέστες τις αποφάσεις των Σωματείων να μην συμμετέχουν πάλι , ας κάνουν κομματικές παραστάσεις που αρμόζουν σε αυτούς και στα πολιτικά τους στείρα – στερεότυπα . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ .

   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σαν Συνδικάτα ζητάμε τις δύσκολες ώρες που ζούμε :

  • Τακτική ενημέρωση από τη Διοίκηση.
  • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας με όλα τα κεκτημένα που υπάρχουν.
  • Ένα σχέδιο βιωσιμότητας της εταιρίας που δεν θα θίγονται εργαζόμενοι , αλλά και η εταιρία να έχει φουλ παραγωγή που είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχει.
  • ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ όπως:  Διαθεσιμότητες – Κατάργηση του Παραγωγικού – Εκ Περιτροπής Εργασία –Κόψιμο Επιδομάτων.
Αν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις της τελευταίας παραγράφου , ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ.

      
   Για τα Διοικητικά Συμβούλια
 ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ :
ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ   ΑΝΔ. (Πρόεδ. ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ) : 6974263959
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ξ. (Πρόεδ. Εύβοιας)
ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩ.    (Πρόεδ. Αγ. Ιωάννη – Νέο Κόκκινο Θηβών)
ΛΙΑΜΗΣ ΑΘ. (Πρόεδ. Καστοριάς & Σερβίων)


ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  ΠΕΛΑΓΙΑ   (Πρόεδ. Σωματείου Αθήνας)
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουνένοις

Εννιά Μαϊου σήμερα, μεγάλη γιορτή για το χωρίο μας. Γιορτάζει το νησάκι μας, ο Άη-Νικόλας. Εδώ και πολλά χρόνια η εικόνα του Αγίου μεταφέρ...