Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Μαφιόζικη ενέργεια σε βάρος ιχθυοτροφείου στην Λάρυμνα

Ερωτηματικά εγείρονται σε σχέση με την εύρεση μιας αυτοσχέδιας εκρηκτικής συσκευής που εντοπίστηκε σε σκάφος στον θαλάσσιο χώρο ιχθυοτροφείου στην περιοχή της Λάρυμνας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εργαζόμενος στην τοπική ιχθυοτροφική μονάδα εντόπισε σε σημείο του σκάφους, άγνωστο πως , ένα μπουκάλι με βενζίνη και 50 περίπου βίδες κι όλα αυτά συνδεδεμένα με φυτίλι δυναμίτιδας μήκους 10 περίπου εκατοστών.
Αν το φυτίλι έπαιρνε φωτιά θα προκαλούσε έκρηξη ,όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις βόμβες μολότοφ αλλά η διασπορά των μεταλλικών αντικειμένων μπορούσε ακόμη και να σκοτώσει άνθρωπο αν βρίσκονταν κοντά στο σημείο της έκρηξης. Αμέσως ειδοποιηθήκαν πυροτεχνουργοί που μετέβησαν επί τόπου και αποσύνδεσαν το φυτίλι από το μπουκάλι και στη συνέχεια πήραν την αυτοσχέδια βόμβα για να την εξετάσουν στα ειδικά εργαστήρια.
Πολλές είναι οι ερμηνείες που δίνονται όπως ότι μπορεί να ήταν τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία για κάποιους λογούς όπως ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ή εκδίκησης ή να προορίζονταν αυτή η μέθοδος για την πρόκληση καταστροφής στον ενάλιο πλούτο του συγκριμένου χώρου ,δηλαδή την καταστροφή των κλωβών και όχι μόνο.
Παράλληλα με τους πυροτεχνουργούς έρευνες κάνει και το υπολιμεναρχείο της Λάρυμνας ενώ πιθανή είναι η εμπλοκή και συγκεκριμένης υπηρεσίας της ελληνικής αστυνομίας.
Ο τοπικός λιμενάρχης πάντως για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπει τα μέσα ενημέρωσης σε αθηναϊκά …blogs!
Πηγή: http://www.lamiafm1.gr/index.php/component/k2/1-topika-nea/1269/mafioziki-energeia-se-varos-ixthyotrofeiou-stin-larymna
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουνένοις

Εννιά Μαϊου σήμερα, μεγάλη γιορτή για το χωρίο μας. Γιορτάζει το νησάκι μας, ο Άη-Νικόλας. Εδώ και πολλά χρόνια η εικόνα του Αγίου μεταφέρ...