Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Αλληλεγγύη

Η σημερινή οικονομική συγκυρία έχει οδηγήσει πολλούς από εμάς στο να αναθεωρήσουμε πολλά, τα οποία μέχρι σήμερα θεωρούσαμε δεδομένα. Πολλοί άνθρωποι γύρω μας όχι μόνο δεν θεωρούν πολλά πράγματα δεδομένα, αλλά δίνουν αγώνα για να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απαραίτητα για την επιβίωση. Παρά τις δυσκολίες και τα δεινά της κρίσης, ένα είναι σίγουρο, ότι όταν όλα αυτά περάσουν θα έχουμε όλοι ξαναβρεί την χαμένη μας αγάπη για τον συνάνθρωπο, τον γείτονα, θα έχουμε όλοι βρει μέσα μας την δύναμη ψυχής που κρύβουμε, και θα έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι ηθικές αξίες και η αλληλεγγύη είναι πολύ πιο δυνατές από κάθε κρίση και κάθε δυσκολία. Για αυτό κάθε μέρα όλοι οι Έλληνες με το να δίνουν από αυτά που "δεν" έχουν αποδεικνύουν ότι το φιλότιμο και η μεγαλοψυχία είναι ζωντανά!
Στην τοπική μας κοινωνία, όπως και σε κάθε κοινωνία, σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες που αυτή την περίοδο περνούν πολύ δύσκολα, Μπορεί η Λάρκο να μην έχει κάνει έως τώρα καμία μείωση μισθού, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι είτε εργάζονται στο εργοστάσιο είτε όχι που έχουν ανάγκη. Πολλοί είναι άνεργοι, πολλοί που δούλευαν σε οικοδομές κτλ δεν βρίσκουν δουλειά. Πολλές οικογένειες έχουν επωμιστεί τα βάρη των παιδιών τους που επέστρεψαν από τις μεγαλουπόλεις που μαστίζονται από την ανεργία, και πλέον δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Και άλλες πολλές περιπτώσεις συνταξιούχων και κάθε λογής ανθρώπων που έχουν ανάγκη και κατοικούν δίπλα μας. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι οικογενειάρχες, παιδιά, μετανάστες, ηλικιωμένοι, και μπορεί από υπερηφάνεια και σεβασμό να μην έχουν αφήσει κανέναν να ξέρει ότι έχουν πρόβλημα.
Όπως και να έχει, εγώ καλώ όλους σας αν γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους να επικοινωνήσετε μαζί μας στο malerdos@malerdos.gr, 6978.118328, ή μέσω fb http://www.facebook.com/groups/larymna/
και πιστεύω ότι μέσω της επικοινωνίας μεταξύ όλων των Λαρυμναίων και όσων αισθάνονται Λαρυμναίοι ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλους όσους έχουν ανάγκη. Σαφώς και θα τηρηθεί η ανωνυμία όσων το επιθυμούν.
Οι προσφορές μπορεί να είναι τρόφιμα, ρούχα, εθελοντική εργασία-βοήθεια.. κτλ.
Τώρα που το κοινωνικό κράτος είναι απών... όλοι εμείς πρέπει να δείξουμε ότι πάνω απ όλα είμαστε άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουνένοις

Εννιά Μαϊου σήμερα, μεγάλη γιορτή για το χωρίο μας. Γιορτάζει το νησάκι μας, ο Άη-Νικόλας. Εδώ και πολλά χρόνια η εικόνα του Αγίου μεταφέρ...