Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Καλά Νέα ???


Μετά από επικοινωνία με γνωστούς μου από την Λάρκο έμαθα ότι ο νέος πρόεδρος έδωσε εντολή για αύξηση παραγωγής στο full, όπως παλιά.

Επίσης ενημερώθηκα ότι κλήθηκαν πίσω στην εργασία τους περίπου 25 άτομα που εργάζονταν στα καμίνια κ στην ευρύτερη παραγωγική διαδικασία (άτομα που είχαν απολυθεί το 2008) και επίσης έμαθα ότι θα γίνει από τον άλλο μήνα ξεκαθάρισμα στα περιττά ΔΠΥ.

Ακούγονται πολύ καλά νέα όλα αυτά!!!!! Αλλά είναι ??

Είναι καλά γιατί το εργοστάσιο θα έχει έσοδα, και ενδέχεται να βγει από την δινή θέση που είναι τώρα,

είναι καλά νέα γιατί οι εργαζόμενοι θα λάβουν παραπάνω χρήματα λόγω παραγωγικού - κάτι πολύ σημαντικό αυτές τις μέρες, επίσης είναι καλά γιατί 25 άτομα θα βρουν ξανά δουλειά,

αλλά.......

Δεν θα είναι καλά νέα αν τα παραπάνω έσοδα κατασπαταληθούν και μοιραστούν σε νέα "golden boys" μιας και οι μπλε έφυγαν και ήρθαν οι πράσινοι... θα έρθουν οι κόκκινοι οι πορτοκαλί κτλ κτλ.... Τα χρήματα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε πραγματικές επενδύσεις και σε βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας (μιας κ όλοι οι διοικούντες έχουν ξεχάσει τους νεκρούς του 2009).

Δεν θα είναι καλά τα νέα αν η αύξηση παραγωγής δε συνοδευτεί με αύξηση των κανόνων ασφαλείας των απαρχαιωμένων εγκαταστάσεων, γιατί τότε είναι βέβαιο ότι θα έχουμε νέα ατυχήματα.

Δεν θα είναι καλά νέα αν η αύξηση παραγωγής γίνει εις βάρος των ήδη βεβαρημένων περιβαλλοντικών συνθηκών της περιοχής, μιας και διαχρονικά η Κρατική Λάρκο γράφει τους κανόνες λειτουργίας στα........... παλαιότερα των υποδημάτων της. Αλλά εκεί πρέπει να φανούν οι τοπικοί παράγοντες (βλέπε Δήμος) και να πιέσουν... (λέμε τώρα...)

Και τέλος.. τα νέα δε θα είναι καλά αν οι όποιες νέες προσλήψεις γίνουν με κομματικά κριτήρια, για ακόμη μία φορά. Οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν με γνώμονα την αξιοκρατία και την εντοπιότητα, πρώτα όλοι οι Λαρυμναίοι στη δουλειά κ μετά όλοι οι άλλοι.

Τέλος, τα νέα δε θα είναι καλά αν το ξεκαθάρισμα των ΔΠΥ δεν γίνει με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του εργοστασίου, και γίνει με γνώμονα τα κομματικά βολέματα....


είδομεν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουνένοις

Εννιά Μαϊου σήμερα, μεγάλη γιορτή για το χωρίο μας. Γιορτάζει το νησάκι μας, ο Άη-Νικόλας. Εδώ και πολλά χρόνια η εικόνα του Αγίου μεταφέρ...