Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2009

Στρατηγικό επενδυτή για τη ΛΑΡΚΟ θέλει η κυβέρνηση, αλλά δεν βρίσκει

Εδώ ο επενδυτής εκέι ο επενδυτής.. που είναι ο επενδυτής??

Σας παραθέτω σημερινό άρθο απο την εφημερήδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" (on-line)
το σχετικό link είναι:http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=19&artId=257142


"Στρατηγικό επενδυτή για τη ΛΑΡΚΟ θέλει η κυβέρνηση, αλλά δεν βρίσκει !!
Τη νύφη θα πληρώσουν ΔΕΗ και Εθνική, με αύξηση κεφαλαίου της μεταλλουργίας


Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για τη ΛΑΡΚΟ, είναι φανερό ότι μετά τη ζημιά που έχουν προξενήσει στην εταιρεία ο «golden boy» του Λονδίνου κ. Κ.Θανάσουλας και η παρέα του, που αποχώρησαν άρον άρον από την εταιρεία, αλλά και υπό το πρίσμα της δεινής κρίσης στον κλάδο των μετάλλων, και φυσικά στο νικέλιο, η μόνη λύση την οποία προωθεί η κυβέρνηση είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αθ.Μπούρας ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ότι «η κυβέρνηση αναζητεί στρατηγικό επενδυτή για τη ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο των μέτρων που θα ληφθούν ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα τη…

ΔΕΗ - ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ - ΡΑΕ

Παραθέτω σχετικό άρθρο απο το blog των πολιτών εναντία στο λιθάνθρακα,

Δημοσιεύθηκε από lithanthrakas στο Φεβρουαρίου 11, 2009
Με σεμνό τρόπο, η ΔΕΗ αναγκάζεται να προσαρμοστεί στη νέα κατεύθυνση του ενεργειακού σχεδιασμού, απ’ όπου θα απουσιάζει ο λιθάνθρακας. Αυτό έγινε σαφές στην τοποθέτηση του προέδρου της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλου, κατά τη διάρκεια ημερίδας, που οργάνωσε το ΕΒΕΑ, την Τρίτη 11/2.

“Με το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2009-2014, το οποίο κατά το σκέλος που αφορά τον λιθάνθρακα θα χρειαστεί αναθεώρηση, η ΔΕΗ απαντά δυναμικά σε αυτές τις παραμέτρους κατά ισόρροπο και σύμμετρο τρόπο.” (περισσότερα εδώ)

Περιμένουμε, λοιπόν, ότι θα πάρει τέλος το ασφυκτικό πρέσιγκ των κατοίκων του Αλιβερίου, που τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζουν την εκβιαστική της τακτική, τακτική που έφτασε να ενθαρρύνει και τραμπουκισμούς “αγανακτισμένων πολιτών” (αλήθεια, τα χιλιάδες προπαγανδιστικά έντυπα, που ετοίμαζαν για το Αλιβέρι, τι θ’ απογίνουν;).

Από την πλευρά της η ΡΑΕ, δια του αντιπροέδρου της κ. Πανάγο…

Good News..?

Πρόσφατα σε διάφορα δημοσιεύματα έγινε γνωστό ότι τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή της λιθανθρακικής μονάδας στην Λάρυμνα.
Καταρχήν αυτά φαίνονται καλά νέα, αλλά είναι πράγματι έτσι? ή είναι απλά μια παραπλανητική παράταση? εύχομαι όχι.
Και ενώ φαίνεται να απομακρύνεται ο λιθάνθρακας ο "δράκος" της ανεργίας πλανάται πάνω από το χωρίο μας ΄΄έτοιμος να τραφεί με το αίμα των τρομοκρατημένων εργαζομένων που βλέπουν την Λάρκο να ταλαντεύεται μεταξύ κλεισίματος ή εξαγοράς..
Το θετικό σε όλο αυτό είναι ότι σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι μαζικά κινητοποιήθηκαν με την πορεία τους στην Αθήνα και αυτό είναι κάτι ενθαρρυντικό
Εύχομαι οι "εργατοπατέρες"-συνδικαλιστές να εργαστούν πραγματικά για το καλό των εργαζομένων και να μην περιοριστούν στα βολέματα και στην δημιουργία ομήρων - εργατών που προκειμένου να μην είναι το όνομα τους στην λίστα για διαθεσιμότητα.. και να εξαγοράσουν την "ασυλία" τους αυτή με την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές (βουλευτικές ή σωματειακ…