Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Good News..?

Πρόσφατα σε διάφορα δημοσιεύματα έγινε γνωστό ότι τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή της λιθανθρακικής μονάδας στην Λάρυμνα.
Καταρχήν αυτά φαίνονται καλά νέα, αλλά είναι πράγματι έτσι? ή είναι απλά μια παραπλανητική παράταση? εύχομαι όχι.
Και ενώ φαίνεται να απομακρύνεται ο λιθάνθρακας ο "δράκος" της ανεργίας πλανάται πάνω από το χωρίο μας ΄΄έτοιμος να τραφεί με το αίμα των τρομοκρατημένων εργαζομένων που βλέπουν την Λάρκο να ταλαντεύεται μεταξύ κλεισίματος ή εξαγοράς..
Το θετικό σε όλο αυτό είναι ότι σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι μαζικά κινητοποιήθηκαν με την πορεία τους στην Αθήνα και αυτό είναι κάτι ενθαρρυντικό
Εύχομαι οι "εργατοπατέρες"-συνδικαλιστές να εργαστούν πραγματικά για το καλό των εργαζομένων και να μην περιοριστούν στα βολέματα και στην δημιουργία ομήρων - εργατών που προκειμένου να μην είναι το όνομα τους στην λίστα για διαθεσιμότητα.. και να εξαγοράσουν την "ασυλία" τους αυτή με την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές (βουλευτικές ή σωματειακές)
Εύχομαι σε αυτούς τους περίεργους καιρούς να μην γίνει η ανάγκη για εργασία μέσο εκβιασμού και μικροπολιτικών παιχνιδιών.
Κλείνοντας θα αναφερθώ σε κάτι που έφτασε στα αυτιά μου, ανεπίσημα υπήρξε συμφωνία - δέσμευση υπουργείου και σωματείων έτσι ώστε οι Λαρυμναίοι να είναι οι τελευταίοι που θα θιγούν αν το πράγμα φτάσει σε καταστάσεις διαθεσιμότητας κτλ.
απλά εύχομαι αυτό να ισχύει πραγματικά, διότι αυτό δεν είναι χάρη που ζητούν οι Λατυμναίοι... είναι αναφέρετο δικαίωμα και το πληρώνουν κάθε μέρα με την υγειά τους και τον υποβιβασμό της ποιότητας ζωής τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουνένοις

Εννιά Μαϊου σήμερα, μεγάλη γιορτή για το χωρίο μας. Γιορτάζει το νησάκι μας, ο Άη-Νικόλας. Εδώ και πολλά χρόνια η εικόνα του Αγίου μεταφέρ...