Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Όλο αυτό τον καιρό γράφω και εγώ μεταξύ άλλων για την Λάρκο, τη μόλυνση, το λιθάνθρακα κτλ κτλ.
Νομίζω ότι χωρίς να εφησυχάζουμε πρέπει να ασχοληθούμε και τα καλά του χωριού μας. Με τις προοπτικές του, με την ιστορία του, με την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για μία καλύτερη διαβίωση με τις υπάρχουσες συνθήκες.
Με μεγάλη μου λύπη βλέπω κάθε μέρα ότι η Δημαρχεία του Μαρτίνου αδιαφορεί όλο και περισσότερο, στο χωριό μας δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα, ούτε το παραμικρό για να βελτιώσει την καθημερινότητα. Πρέπει στο σημείο αυτό να αναφέρω, για να μην φανώ άδικος, ότι πολύ χάρηκα που είδα την παρουσία κάδων ανακύκλωσης.
Το καλοκαίρι έρχεται, και που θα πάει για μπάνιο ο Λαρυμναίος? Δίστιχος οι επιλογές είναι ελάχιστες, μιας και η Λαρκο με τα ιχθυοτροφεία (θα ακολουθήσει σύντομα άρθρο) έχουν αχρηστεύσει κάθε παραλία. Μία επιλογή είναι τα «πράσινα νερά» τα οποία έχουν αφεθεί στην μοίρα τους. Πέρσι τέλος Ιουνίου, και οι ομπρέλες έστεκαν εκεί πεσμένες, εγκαταλειμμένες, το βόλεϊ ερημωμένο και τα σκουπίδια σωρό. Καθόμασταν όλοι εμείς και μαζεύαμε τα σκουπίδια των ασυνείδητων εκδρομέων και στηρίζαμε προχείρως τις ομπρέλες, Ο δήμος συγκινήθηκε τον Ιούλιο,,,, κάλιο αργά παρά ποτέ…. Βλέπεις τρέχουν τα παιδία με τα έργα του Μαρτίνου και τα κονέ με τη Λαρκο… Βλέποντας εκείνη την περίοδο (τέλος Ιουνίου ,2 τοπικούς συμβούλους στην παραλία τους λέω, γιατί δεν κάνετε κάτι? Περιμένετε να μπει Αύγουστος? Μου απάντησαν, εντάξει μωρέ, θα κάνουμε, πως κανείς έτσι?
Εύχομαι φέτος να ετοιμαστεί αυτή η παραλία νωρίτερα, και εύχομαι όλοι όσοι μπορούν, νέοι, άτομα με αγροτικά αυτοκίνητα, να βάλουν ένα χεράκι γιατί αν περιμένουμε από τους εκ Μαρτίνου ορμώμενους συμβούλους…. Άστα να πάνε.
Κάθε ένας από εμάς να μαζεύει λίγα σκουπίδια, και ας είναι από άλλους, να κάνει ότι μπορεί για να περισώσουμε αυτή την μικρή , όμορφη και εύκολα προσβάσιμη παραλία που ας απόμεινε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουνένοις

Εννιά Μαϊου σήμερα, μεγάλη γιορτή για το χωρίο μας. Γιορτάζει το νησάκι μας, ο Άη-Νικόλας. Εδώ και πολλά χρόνια η εικόνα του Αγίου μεταφέρ...