Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάϊος, 2008

Λάρκο - Δήμος Οπουντίων

Ευτυχώς ή δυστυχώς (δυστυχώς κατ' εμε) η Λάρκο υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει στην περιοχή της Λάρυμνας.
Θα ήταν ουτοπικό να πιστέψουμε ότι αν κλείσει η Λάρκο το περιβάλλον θα επανέλθει άμεσα και όλοι οι κάτοικοι θα αχολούνται πλέον με "τουριστικές" επιχειρήσειςΔυστυχώς η περιβαλλοντική προίκα του εργοστασίου, ακόμα και αν κλείσει θα στοιχειώνει τη Λάρυμνα.
Οπότε το θέμα είναι να μηνκλείσει η Λάρκο, αλλά να σταματήσει να λειτουργεί κάτω από το σημερινό καθεστώς της αυθαιρεσίας και της υπέρμετρης μόλυνσης του περιβάλλοντος Επιγραμματικά να αναφέρω μόνο τους τόνους σκουριάς στη θάλασσα, τους τόνους σκόνης που αναπνέει το χωριό, τα "αφιλτράριστα" ντουμάνια των φουγάρων που απλώνονται πάνω από το χωριό, μιας και το κόστος της υγείας των Λαρυμναίωνκοστολογείται χαμηλότερα από το κόστος των ηλεκτρόφιλτρων για τα φουγάρα.
Όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει επιτέλους να ενδιαφερθεί καποιος για το χωριό αυτό.
Πρέπει όλοι να ασκήσουμε πιέσεις και προπαντός ο Δήμος κ…

Δήλωση

Παραθέτω απόσπασμα δήλωση βουλευτή Φθιώτιδας, που επισήμως αντιτίθεται στην δημιουργία εργοστασίου λιθάνθρακα στη Λάρυμνα,
WELLDONE - άντε να παίρνουν σειρά όλοι οι βουλευτές, και να τοποθετηθούν επισήμως!!!

Αθήνα, 19.05.2008


Μία από τις περιοχές που εξετάζεται για την εγκατάσταση, δυνητικά, ενός τέτοιου εργοστασίου είναι και αυτή της Λάρυμνας.
Η δική μου στάση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι, και θα παραμείνει, αρνητική διότι η περιοχή είναι ήδη κορεσμένη από υψηλό ρυπαντικό φορτίο.
Και αυτό διότι στην περιοχή της Λάρυμνας δραστηριοποιείται ήδη η εταιρεία Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ, έχοντας εγκαταστήσει το μεταλλουργικό της εργοστάσιο, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., είναι η 5η πιο ρυπογόνος μονάδα στη χώρα (εκπέμποντας 4.048.345 τόνους διοξειδίου του άνθρακα).
Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι σύγχρονες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες δεν είναι εμπορικά διαθέσιμες προς το παρόν, καθιστούν εσφαλμένη την επιλογή, δυνητικά, αυτής της γεωγραφικής περιοχής για την εγκατάστ…

ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ

ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ =
Όξινη βροχή προκαλούμενη από τις τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του θείου και οξειδίων του αζώτου που δημιουργούν στην ατμόσφαιρα όξινες ενώσεις όπως θειικό και νιτρικό οξύ, τα οποία συμπαρασύρονται στο έδαφος από την βροχή προκαλώντας ζημιές στο αναπνευστικό σύστημα των έμβιων όντων, στο δέρμα, στις καλλιέργειες και γενικά στην πρωτογενή παραγωγή. Ιπτάμενα τέφρα υπό μορφή σωματιδίων αναπνεύσιμων που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του πνεύμονα. Οι επιδημιολογικές έρευνες στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα μπορούν να προσφέρουν θλιβερά και αποτρεπτικά συμπεράσματα. Υπολογίζεται εκπομπή 2000 τόνων αιωρούμενων σωματιδίων.Στην ιπτάμενη τέφρα προστίθεται και η σκόνη από την αποθήκευση και διακίνηση τών τόνων λιθάνθρακα τον χρόνο που θα καταναλώνει ως καύσιμο η μονάδα αυτή.Η μονάδα θα παράγει ως κύριο στερεό απόβλητο στάχτη που υπολογίζεται να αποτελεί το 20% της καύσιμης ύλης δηλαδή ποσότητα 273.000 τόνων το χρόνο. Μαζί με τα υπόλοιπα στερεά απόβλητα θα πρέπει να εναποτίθενται σε …

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!

Η ΛΑΡΥΜΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ.
ΩΣ ΕΔΩ!!

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ!!

http://www.gopetition.com/online/19116/sign.html

Υπογράψτε όλοι ΤΩΡΑ !!!!!

κανένα νεό εργοστάσιο λιθάνθρακα δεν χωράει στο περιβάλον μας!

κανένα νέο εργοστάσιο δεν χωράει στη ΛΑΡΥΜΝΑ!!!!!

ΛΑΡΥΜΝΑ

Αν και θα μπορούσε κάποιος να με χαρακτηρίσει ως τοπικιστή...
Θέλω να ΦΩΝΑΞΩΔΥΝΑΤΑ ότι η Λάρυμνα είναι ένα από τα γραφικότερα μέρη της χώρας με μεγάλη ιστορική κληρονομιά και ένα λαμπρό μέλλον, αν όλοι εμείς αγωνιστούμε για αυτό.
και να βάλουν καλά στο μυαλό τους οι όποιοι ανευθυνο-υπέυθυνοι, επιχειρηματίες και λοιπά τσιράκια αυτών, ότι η Λάρυμνα δεν θα γίνει η βιομηχανική τους καταβόθρα που θα μαζέψει εκεί την κάθε ρυπογόνο βιομηχανία που κανείς άλλος δεν δέχεται αλλού.
Λέμε ΟΧΙ στο εργοστάσιο παραγωγής ηλ. ρεύματος από την ΔΕΗ & την ήδη πολλάκις ρυπογόνα και μολυσματική ΛΑΡΚΟ!
Απανταχού Λαρυμναίοι και Λαρυμναίες και ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας ξεσηκωθήτε!!