Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Δήλωση

Παραθέτω απόσπασμα δήλωση βουλευτή Φθιώτιδας, που επισήμως αντιτίθεται στην δημιουργία εργοστασίου λιθάνθρακα στη Λάρυμνα,
WELL DONE - άντε να παίρνουν σειρά όλοι οι βουλευτές, και να τοποθετηθούν επισήμως!!!

Αθήνα, 19.05.2008


Μία από τις περιοχές που εξετάζεται για την εγκατάσταση, δυνητικά, ενός τέτοιου εργοστασίου είναι και αυτή της Λάρυμνας.
Η δική μου στάση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι, και θα παραμείνει, αρνητική διότι η περιοχή είναι ήδη κορεσμένη από υψηλό ρυπαντικό φορτίο.
Και αυτό διότι στην περιοχή της Λάρυμνας δραστηριοποιείται ήδη η εταιρεία Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ, έχοντας εγκαταστήσει το μεταλλουργικό της εργοστάσιο, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., είναι η 5η πιο ρυπογόνος μονάδα στη χώρα (εκπέμποντας 4.048.345 τόνους διοξειδίου του άνθρακα).
Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι σύγχρονες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες δεν είναι εμπορικά διαθέσιμες προς το παρόν, καθιστούν εσφαλμένη την επιλογή, δυνητικά, αυτής της γεωγραφικής περιοχής για την εγκατάσταση μονάδας λιθάνθρακα, μιας επιλογής που θα έχει αρνητικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνέπειες για την περιοχή και το νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουνένοις

Εννιά Μαϊου σήμερα, μεγάλη γιορτή για το χωρίο μας. Γιορτάζει το νησάκι μας, ο Άη-Νικόλας. Εδώ και πολλά χρόνια η εικόνα του Αγίου μεταφέρ...