Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Χθες, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος έγινε στη Λάρυμνα λαϊκή συνέλευση με βασικό θέμα το εργοστάσιο λιθάνθρακα και τις γενικότερες πληγές του περιβάλλοντος της περιοχής.
Μίλησε ο Δήμαρχος, η αντιπολίτευση του δήμου, βουλευτές των κομμάτων, εκπρόσωποι της νομαρχίας κτλ.
"Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα..."
όλοι τους ξαφνικά νιάστηκαν για την Λάρυμνα, την οποία θυμόνται μόνο μια φορά το χρόνο και στις εκλογές, όλοι μας συμπονούν και μας νιώθουν.. και όλοι κάνουν το παν για να μη γίνει το εργοστάσιο λιθάνθρακα και για να σταματήσει η ασυδοσία της Λάρκο, των αμμοβολών καιν των ιχθυοτροφείων.
αξίζει να σημειώσω, ότι οι βουλευτές και οι λοιποί άρχοντες αφιέρωσαν τουλάχιστον τη μισή τους ομιλία σε πολιτικές μαλακίες και σε αντιπολιτευτικούς σκοπούς κατηγορώντας οι πρώην τους νυν, οι νυν τους πρώην κτλ κτλ, αν και οι πρώην όταν ήταν νυν τα ίδια έκαναν.
Φαίνεται όμως ότι οι λαϊκές συνελεύσεις είναι μία καλή "δεξαμενή" ψήφων και όλοι οι βουλευτές το έχουν καταλάβει αυτό, αν και οφείλω να ομολογήσω ότι με εξέπληξε η ειλικρίνεια του βουλευτή και τέως υπουργού υγείας κου. Γιαννόπουλου ο οποίος μίλησε για την Λαρκο και περιέγραψε την ασυδοσία τους και το "μπουρδέλο" που επικρατεί, και μάλιστα κάλεσε το Δήμαρχο να βάλει τελεσίγραφα για την εφαρμογή των νόμων και μάλιστα εγκάλεσε τον εκπρόσωπο της Λάρκο για το γεγονός το ότι παρ όλη την τιμή του νικελίου και τα μεγάλα κέρδη....αυτά τα κέρδη δεν επενδύθηκαν σε νέες τεχνολογίες και υποδομές αλλά ...ποιος ξέρει που... τόνισε επίσης ο κύριος Γιαννόπουλος την κατάσταση των κομματικών βολεμάτων στη Λάρκο..και εξέφρασε το φόβο για την κατάσταση που θα επικρατήσει όταν πέσει το νικέλιο..
Προσωπικά ούτε που θέλω να τη φαντάζομαι... Τότε η Λάρκο θα έχει την καραμέλα....θέλουμε να κάνουμε πράγματα για το περιβάλλον, να βάλουμε φίλτρα κτλ...αλλά δεν έχουμε λεφτά (σα να το βλέπω να έρχεται αυτό.)
Τέλος αξίζει να αναφέρω την δήλωση του πρώην υπουργού ότι στη θάλασσα της Λάρυμνας τα αλιεύματα είναι επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα και είναι επικίνδυνα για την υγεία (μελέτη ΕΚΘΕ) - Αυτή τη δήλωση την άκουσε κανένας εισαγγελέας? ε??? θα βάλει πλέον φρένο στη ασυδοσία της Λάρκο????
Βέβαια, ο απρόσμενα ειλικρινής κύριος Γιαννόπουλος, είπε ότι όταν κλήθηκε να ψηφίσει για την συνέχιση απόρριψης της σκουριάς στη θάλασσα... ψήφισε ΝΑΙ χωρίς να θέλει... μετά από πιέσεις....... Ημαρτοννννννννννννννννννν, δηλαδή άλλα θέλουν και άλλα κάνουν?? οπότε, στη συνέλευση όλοι μας είπαν τι θέλουν... αλλά όταν κλιθούν να πάρουν αποφάσεις... μπορεί και να κάνουν άλλα..!!!!!
Μετά από όλα αυτά.........και τις τοποθετήσεις των συχωριανών και του προέδρου του συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος, όλοι ομόφωνα ψηφίσαμε για την μη δημιουργία μονάδας λιθάνθρακα, και για συμμόρφωση της Λαρκο, των αποβολών και των ιχθυοτροφείων....
Άντε να δουμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι η συνέλευση έγινε σε ένα όμορφο καθαρό φόντο χωρίς σκόνη, μιας και η Λαρκο φρόντισε από χθες σχεδόν να μην λειτουργεί.. εκπέμποντας ελάχιστη σκόνη και καπνό.. και μάλιστα πήρε το μάτι μου την κα. Αντωνίου βουλευτή του Πασοκ να κάνει δηλώσεις στο Star λαμίας με φόντο τη Λάρκο και μία διαυγή ατμόσφαιρα...
Εγώ καλώ όλους αυτούς τους "επίσημους" να έρθουν στη Λάρυμνα όταν φυσάει "Χαλκιδαίος"
(οι Λαρυμναίοι καταλαβαίνουν τι εννοώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουνένοις

Εννιά Μαϊου σήμερα, μεγάλη γιορτή για το χωρίο μας. Γιορτάζει το νησάκι μας, ο Άη-Νικόλας. Εδώ και πολλά χρόνια η εικόνα του Αγίου μεταφέρ...