Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Εξιχνιάστηκαν ένοπλες ληστείες, απάτες, αρπαγή, απόπειρα απαγωγής, απόπειρα εκβίασης

13 είναι συνολικά οι συλληφθέντες των δύο εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν από μετά από την πολύμηνη επιχείρηση των αστυνομικών διευθύνσεων της Στερεάς με την ΓΑΔΑ.
Εξιχνιάστηκαν ένοπλες ληστείες, απάτες, αρπαγή, απόπειρα απαγωγής, απόπειρα εκβίασης ενώ κατασχέθηκαν όπλα και αρχαία αντικείμενα. Οι δράστες είναι ημεδαποί εκ των οποίων μία γυναίκα. Αναζητούνται επίσης δύο αλλοδαποί και ένα ακόμη ημεδαπός ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Το κουβάρι της δράσης των οργανώσεων ξετυλίχθηκε από τα ευρήματα της ληστείας στον ταμία του ΙΚΑ Λιβαδειάς στις 4 Μαίου του 2011.

πηγή: http://www.lamiastar.gr/index.php/topikes-eidiseis/nomoi/voiwtia/3820-2011-12-14-13-12-59.html



Με περιπολικό μαϊμού σχεδίαζαν απαγωγή στη Φθιώτιδα

Είχαν βάλει στο μάτι επιχειρηματία από το Μαρτίνο
- 12 οι συλλήψεις μέχρι τώρα, αναζητούνται 4 ακόμη...

- Είχε περάσει και από την ΕΥΠ ο αρχιφύλακας που συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση των δυο εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημέρα" τα μέλη της συμμορίας σχεδίαζαν απαγωγή επιχειρηματία από το Μαρτίνο και μάλιστα κυκλοφορούσαν στην περιοχή με μαϊμού περιπολικό για να προετοιμάσουν το έδαφος. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα απήγαγαν τον πατέρα ή το γιο, για να ζητήσουν λύτρα.
Ένα από τα μέλη της σπείρας κατάγεται από τη Λοκρίδα και συγκεκριμένα από τη Λάρυμνα. Ο ανυποψίαστος επιχειρηματίας όταν ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς για τα σχέδια των κακοποιών έπαθε σοκ.

Μεταξύ των 12 συλληφθέντων είναι και ο αρχιφύλακας που υπηρετούσε στο Α.Τ. Χαλκίδας, ο οποίος χθες τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 47χρονος αρχιφύλακας παλαιότερα είχε υπηρετήσει και στην ΕΥΠ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LamiaReport ο αρχιφύλακας μεταξύ των άλλων κατηγορείται για απάτη. Πιο συγκεκριμένα στις 22/11, μαζί με άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, πήραν χρήματα από λογαριασμό του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου Χαλκίδας, που ανήκε σε άτομο που είχε πεθάνει.

Οι 12 συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στις δυο εγκληματικές οργανώσεις είναι ηλικίας από 26 έως 56 ετών και είναι όλοι Έλληνες.
Έχουν σχηματιστεί δικογραφίες ακόμη για δυο γυναίκες οι οποίες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ αναζητούνται άλλα 4 άτομα.

Η αστυνομία θα κάνει σήμερα επίσημες ανακοινώσεις, ενώ όπως λένε αξιωματικοί που γνωρίζουν καλά την υπόθεση και συμμετείχαν στις έρευνες, η δράση των δυο εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν σε Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Αττική θα μας απασχολήσει και στο μέλλον, αφού το κουβάρι της υπόθεσης είναι πολύ μεγάλο και όσο θα ξετυλίγεται θα έρχονται και νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας για την πλούσια δράση τους που περιλαμβάνει ένοπλες ληστείες, αρπαγές, απάτες, εκβιασμούς, διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, καθώς και υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας,

πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/12/blog-post_9205.html

Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουνένοις

Εννιά Μαϊου σήμερα, μεγάλη γιορτή για το χωρίο μας. Γιορτάζει το νησάκι μας, ο Άη-Νικόλας. Εδώ και πολλά χρόνια η εικόνα του Αγίου μεταφέρ...