Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοέμβριος, 2011

Κερδοφόρα* Λάρκο ??

Εικόνα
Σύμφωνα με την Ημερισία Online,
Σημαντική αύξηση, της τάξης του 75%, παρουσίασαν τα κέρδη της ΛΑΡΚΟ το εννεάμηνο 2011, παρά την πτωτική πορεία της διεθνούς χρηματιστηριακής τιμής του νικελίου και τις δυσμενείς συνθήκες στην εγχώρια αγορά.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 11,227 εκατ. ευρώ, έναντι 6,411 εκατ. ευρώ το πρώτο εννεάμηνο του 2010. Παρά την επάνοδο της εταιρείας στην κερδοφορία τα δύο τελευταία χρόνια, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της παραμένει αρνητικό.

Αποκρατικοποίηση
Οι μετοχές της έχουν μεταφερθεί από το ελληνικό δημόσιο, που είναι ο μέτοχος πλειοψηφίας, στο Ταμείο Αποκρατικοποίησεων και έχουν αρχίσει οι σχετικές διαδικασίες με σύμβουλους την HSBC και την PriceWaterhouseCooper. H χρήση του 2011 αναμένεται να κλείσει με όγκο παραγωγής κοντά στους 18.500 τόνους, που είναι το ιστορικό της ρεκόρ. Ο κύκλος εργασιών έφθασε το εννεάμηνο στα 248,335 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευ…

Μείωση 35% από τους μισθούς του 2009 στις εισηγμένες ΔΕΚΟ

Εικόνα
ΣΟΚ : Μείωση 35% από τους μισθούς του 2009 στις εισηγμένες ΔΕΚΟ Εγκύκλιος για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΛΑΡΚΟ, ΑΤΕ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Στην απότομη προσγείωση των εισοδημάτων χιλιάδων εργαζομένων στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς που είναι εισηγμένες στο ΧΑ (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΛΑΡΚΟ) οι περισσότερες εκ των οποίων είναι μάλιστα κερδοφόρες, καθώς και στην ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προχωρά η κυβέρνηση κλέινοντας τον κύκλο μειώσεων των μισθών που ξεκίνησε από το στενό δημόσιο τομέα και τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.
Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε εντολή στις διοικήσεις 11 μεγάλων εταιριών να "κουρέψουν" για όλους τους εργαζομένους τις αποδοχές του Νοεμβρίου σε ποσοστό ως 25% σε σχέση με τις αποδοχές του Οκτωβρίου. Ο τελικός στόχος είναι οι μηνιαίες αποδοχές για κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά να είναι μειωμένες κατά 35% σε σχέση με τις αποδοχές που είχαν τον Οκτώβριο του 2009 ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι …