Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2010

Νέα Δοιήκηση - Επιστολή ΔΑΚΕ

Εικόνα
Μία μέρα μετά την ανάρτηση Λαρκο 2010, ενημερώθηκα από το http://laborforce-laborforce.blogspot.com/ για την πρόθεση της κυβέρνησης να τοποθετήσει νέο πρόεδρο στην εταιρία, επίσης ενημερώθηκα και για την σχετική ανακοίνωση της ΔΑΚΕΛΑΡΚΟ την οποία και παραθέτω.


Στην επιστολή αυτή αναφέρονται πολλά και διάφορα πράγματα σχετικά με πολλά εκατομμύρια ευρώ και κάποια εγγυητική επιστολή που ο κ. Σαχινίδης υποσχέθηκε να δώσει στη Λάρκο, αλλα ποτέ δεν το έκανε, ενώ συνεχίζουν να έρχονται σε βάρος της εταιρίας πολλές διαταγές πληρωμής. Επίσης η επιστολή αναφέρεται σε περίεργα παιχνίδια σχετικά με τις διαταγές πληρωμής και την ξαφνική εμφάνιση τους καθώς και για ένα πρόστιμο από το ΙΚΑ 1.600.000 € που πρέπει να πληρωθεί άμεσα, την ώρα που τα ταμία είναι άδεια!! Επίσης γίνεται λόγος για "Παλιά" Λάρκο, και εγώ εύλογα αναρωτιέμαι... κάθε κυβέρνηση φτιάχνει και μία καινούρια Λάρκο για εξυπηρετεί τους σκοπούς της??
Ή μήπως η νέα κυβέρνηση κατά κάποιο τρόπο προσπαθεί να σπρώξει την εταιρία στο…

Λάρκο 2010

Και τώρα τι?
Το καλοκαίρι πέρασε, η Λάρκο κατάφερε να φάει και άλλες ζωές εργατών, και φτάσαμε στο 2010 με νέα κυβέρνηση και μια νέα Λάρκο??
Δυστυχώς όχι!!
Μιλώντας με άτομα που δουλεύουν στο εργοστάσιο, τους ρώτησα, αν τελικά μετά τους άδικους αυτούς θανάτους, και μετά την διακοπή λειτουργιών του εργοστασίου για κανα μήνα περίπου, αν τελικά έχει αλλάξει κάτι. Αν τελικά βελτιώθηκαν οι συνθήκες εργασίας, ασφάλειας κτλ κτλ.
Πολύ απλά και χωρίς καμία δεύτερη σκέψη μου απάντησαν ότι δεν άλλαξε τίποτα!!
Ήρθαν επιθεωρητές, ήρθαν επιτροπές, ήρθαν κανάλια, έγιναν μερικές επεμβάσεις, κοινώς ανεμομαζέματα, και όλα λειτουργούν όπως λειτουργούσαν!! Δηλαδή ένα Χάος!!
Ο θάνατος τόσων ανθρώπων σε μία βιομηχανία μέσα σε λίγους μήνες δε συγκίνησε κανέναν τελικά, και το δραματικό είναι ότι (χτύπα ξύλο) αν ξανασυμβεί ατύχημα πάλι θα είμαστε όλοι έκπληκτοι και συντετριμμένοι.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι για όλους αυτούς τους θανάτους δεν τιμωρήθηκε κανένας, δεν πήγε φυλακή κανένας διευθυντής, πρόεδρος ή οτιδήπο…