Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2009

Διαγωνισμός-εξπρές για τη ΛΑΡΚΟ

άρθρο απο το Capital.gr,
link: http://www.capital.gr/Articles.asp?id=762263

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΛΑΡΚΟ. Η κυβέρνηση,

σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που είχαν αναληφθεί, προτίθεται να διενεργήσει άμεσα -πιθανότατα στα μέσα Ιουλίου- διαγωνισμό για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την βιομηχανία νικελίου με συμβούλους, μεταξύ άλλων, τις Rothschild, PWC και Eurobank.

Όπως αναφέρθηκε σε σημερινή παρουσίαση της Μυτιληναίος στην ΕΘΕ, το εκτιμώμενο κόστος απόκτησης της ΛΑΡΚΟ, συμπεριλαμβανομένων και των απαιτούμενων επενδύσεων, ανέρχεται στα 130-150 εκατ. ευρώ.

Στην τελική απόφαση της κυβέρνησης για τον στρατηγικό επενδυτή της βιομηχανίας, αποκλειστικό κριτήριο δεν θα αποτελέσει μόνο το τίμημα, αλλά το πλάνο ανάπτυξης που θα καταθέσει, τα επενδυτικά του σχέδια καθώς και η δέσμευσή του για την βιωσιμότητα της. Όπως σημειώνεται από κυβερνητικές πηγές “η ΛΑΡΚΟ με τις κατάλληλες επενδύσεις όχι μόνο είναι βιώσιμη αλλά μπορεί να αποδει…

Λοκροί : οι πρώτοι Έλληνες

Εικόνα
Ας πάμε λίγο πίσω στο χρόνο, να δούμε πώς μέσα από μύθους, αλλά και ιστορικά γεγονότα αποκαλύπτεται η σημαντικότητα και η ιστορικότητα της περιοχής μας της Λοκρίδας, και πώς ο άνθρωπος που έδωσε το όνομα «Έλληνες» έζησε στα μέρη αυτά.
Πάμε πίσω στο χρόνο, στον κατακλυσμό που σηματοδότησε τη γέννηση του Ελληνικού μας κόσμου.

Ο Δευκαλίων, γιος του Προμηθέα και βασιλιάς της Φθίας, και η γυναίκα του η Πύρρα, θυγατέρα του Επιμηθέα και της Πανδώρας, ήταν οι εκλεκτοί του Δία, που έμελλε να σωθούν από την μεγάλη πλημμύρα. Σώθηκαν όπως ακριβώς ο Νώε. Σύμφωνα με τις περισσότερες αρχαίες μαρτυρίες, η δική τους αυτοσχέδια κιβωτός προσάραξε, ύστερα από 9 ολόκληρα μερόνυχτα που κράτησε η θεομηνία, στον Παρνασσό. Κατηφορίζοντας το βουνό, διάλεξαν με τη σειρά τους να εγκατασταθούν στο Κάλλιαρο πεδίο, στη θέση που αργότερα άκμασε η αρχαία πόλη Κύνος.
Το αφανισμένο ανθρώπινο γένος έπρεπε να ανασυσταθεί. Κι έγινε αυτό με «λίθινους γόνους», όπως μαρτυρεί ο Πίνδαρος. Κατά την προτροπή του Δία, ο Δευκαλίω…

Λάρκο: Η υψηλή τιμή της ενέργειας «διώχνει» επίδοξους επενδυτές

Λάρκο: Η υψηλή τιμή της ενέργειας «διώχνει» επίδοξους επενδυτές

Άρθρο της Ναυτεμπορικής, link: http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/09/1674707.htm

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από μεταλλουργικούς ομίλους, για την είσοδό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της έντονα προβληματικής ΛΑΡΚΟ συνεχίζει να εξαρτάται από την επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος, που είναι η τιμή αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
Μέχρι τότε, η μεγαλύτερη μεταλλουργία νικελίου στην Ευρώπη, θα συνεχίζει να ταλανίζεται από τις σωρευμένες ζημιές και τις υψηλές υποχρεώσεις, ενώ η κατάσταση θα επιδεινώνεται όσο η τιμή του νικελίου θα βρίσκεται στα σημερινά χαμηλά επίπεδα.
Μέχρι στιγμής, οι πρωτοβουλίες σωτηρίας της επιχείρησης, που αμέσως και εμμέσως προσφέρει εργασία σε πάνω από 2.800 εργαζόμενους, εκκινούν από το Δημόσιο και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα σε συμφωνία με τους εργαζόμενους, ενέκρινε σχέδιο 12 σημείων το οποίο προβλέπει περικοπές δαπανών, μείωση της απασχόλησης συμβασιούχων και …