Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάϊος, 2009

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Όλο αυτό τον καιρό γράφω και εγώ μεταξύ άλλων για την Λάρκο, τη μόλυνση, το λιθάνθρακα κτλ κτλ.
Νομίζω ότι χωρίς να εφησυχάζουμε πρέπει να ασχοληθούμε και τα καλά του χωριού μας. Με τις προοπτικές του, με την ιστορία του, με την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για μία καλύτερη διαβίωση με τις υπάρχουσες συνθήκες.
Με μεγάλη μου λύπη βλέπω κάθε μέρα ότι η Δημαρχεία του Μαρτίνου αδιαφορεί όλο και περισσότερο, στο χωριό μας δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα, ούτε το παραμικρό για να βελτιώσει την καθημερινότητα. Πρέπει στο σημείο αυτό να αναφέρω, για να μην φανώ άδικος, ότι πολύ χάρηκα που είδα την παρουσία κάδων ανακύκλωσης.
Το καλοκαίρι έρχεται, και που θα πάει για μπάνιο ο Λαρυμναίος? Δίστιχος οι επιλογές είναι ελάχιστες, μιας και η Λαρκο με τα ιχθυοτροφεία (θα ακολουθήσει σύντομα άρθρο) έχουν αχρηστεύσει κάθε παραλία. Μία επιλογή είναι τα «πράσινα νερά» τα οποία έχουν αφεθεί στην μοίρα τους. Πέρσι τέλος Ιουνίου, και οι ομπρέλες έστεκαν εκεί πεσμένες, εγκαταλειμμένες, το βόλεϊ ερημωμένο και…

Ενδιαφέρον από τον Ομιλο Μυτιληναίου για τη Λάρκο

άρθρο της Ναυτεμπορικής σχετικά με τον ενδιαφέρον του ομίλου Μυτιληναίου για την Λαρκο. σχετικό Link:

Υπό προϋποθέσεις ο όμιλος Μυτιληναίου θα είναι μεταξύ των υποψηφίων στρατηγικών επενδυτών στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει την ιδιωτικοποίηση της Λάρκο, ενώ ωφελημένος αναμένεται εξέλθει στην περίπτωση που η Enel λόγω του υψηλού δανεισμού της που ξεπερνά τα 60 δισ. ευρώ αναγκαστεί να πουλήσει τη συμμετοχή της μεταξύ άλλων και στην Endesa Ελλάς.
Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο πρόεδρος του ομίλου κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων. Για τη Λάρκο ειδικότερα σημείωσε ότι για να είναι ο όμιλος μεταξύ των επενδυτών αν η εταιρεία ιδιωτικοποιηθεί θα πρέπει προηγουμένως να έχουν επιλυθεί από την πολιτεία τα θέματα περιβάλλοντος και τιμολόγησης του ρεύματος.
Ο κ. Μυτιληναίος αναφερόμενος στον τομέα ενέργεια που δραστηριοποιείται μέσω της Endesa, εξέφρασε την άποψη - εκτίμηση ότι στα τέλη Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η τυπική απορρόφηση της Endesa α…